GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Şubat 2023 Perşembe 17:04

CHP’li Serter’den ‘erteleme’ yorumu: Hastaneyi açmak bize nasip olacak!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Şehir Hastanesi’nin 17 Şubat’ta yapılması planlanan açılış töreninin ertelenmesine hiç şaşırmadığını belirterek, “8. Kez açılış töreni erteleniyor. 18. Defa açmak isteseler yine açamazlar, çünkü daha yüzde 70’i bitmiş ve ortada insanları oraya ulaştıracak yol yok. Üzülerek görüyorum ki, AK Partililer, ahlı bir hastane üzerinden siyaset inşa etmeye çalışıyorlar, yazık” ifadelerini kullandı.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- İzmir Şehir Hastanesi’nin 17 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması planlanıyordu ancak açılış töreni, bir kez daha ertelendi. Devasa sağlık tesisinin açılışının 8. Kez ertelenmesiyle ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Bu kadar büyük bir milli servetin yok olmasını tabii ki istemeyiz. O hastaneyi açmak bize nasip olacak. Baştan hata yapıldı; yol yapılmadan hastane inşaatına başlandı. Açılışın ertelenmesine hiç şaşırmadım” dedi.

YOLU OLMAYAN BİR HASTANE Mİ YAPILIR ALLAHAŞKINA?
Milletvekili Serter, tüm şehir hastanelerinin ellerinde patladığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu kadar büyük bir milli servetin yok olmasına gönlümüz razı olmaz elbette. Baştan hatalar yapıldı. Böyle büyük bir hastane yapılırken çok mantıklı hareket etmek lazımdı. Tek adam ve AK Parti zihniyeti burada da karşımıza çıktı. Sadece etrafındaki yandaşlarını zengin etmek için kurdukları bir düzenin eseridir bu İzmir Şehir Hastanesi. Baştan beri, milletvekili olduğumdan beri, hatta daha öncesinde de söyledim, ‘Böyle bir hastane yapmadan önce, yolunu yapın’ diye uyardım. Yolu olmayan bir hastane olur mu Allahaşkına? Önce güzergahını belirlersin, yolunu yaparsın, sonra hastaneyi projelendirirsin. Hastane, devasa bir bina olarak ortada duruyor. 27. Şehir hastanesini İzmir’de yapmaya kalkıştılar ve tüm şehir hastaneleri gibi bu da ellerinde patladı. Çünkü yap işlet devret modeliyle yaptılar ve şu anda müteahhit firmalar geri çekilmek durumunda kalıyorlar, inşaat maliyet fiyatlarına yetişemedikleri için… İzmir’de ellerinde patlayacak bir eserleri oldu.”

BU HASTANEDE BİNLERCE İŞÇİNİN AHI VAR
İzmir Şehir Hastanesi’ni mutlaka değerlendireceklerini, halkın hizmetine sunacaklarını, bununla birlikte şehir içindeki hastaneleri de yaşatacaklarını anlatan Milletvekili Bedri Serter, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz iktidar olacağız, 3,5 ay sonra… Bu milli serveti böyle olduğu yerde bırakmayacağız. Mutlaka değerlendireceğiz, halkımızın hizmetine sunacağız. AK Parti’nin biz yaptık, biz ettik dedikleri eserin ancak yüzde 70’inin yapıldığını görüyoruz.  Bu hastanede binlerce işçinin ahı var. Sadece bugün maaşlarını alamayan, greve giden işçilerin değil, öncesinde de maaşlarını alamayıp aç kalan işçilerin de ahı var. Burada, inşaata malzeme verip parasını alamadığı için batan firmalar oldu. Böyle bir ahlı hastane üzerine inşa ediyorlar siyasetlerini maalesef. Yazıktır, günahtır. Sanırım iki ay önceydi, bu hastanenin 17 Şubat’ta açılacağını duyduğumda, yine açılamayacağını söyledim. Çünkü bitmeyen hastanenin nesini açacaksınız? 8. Kez erteleniyor ve buna hiç şaşırmadım. Oraya günde 4 bin personel çalışmaya gidecek, 70 bin hasta ve hasta yakını tedavi için gidecek. Yolu olmayan hastaneye nasıl gidecek bu insanlar? 8 değil, 18 kez burayı açmaya kalkışsalar da yine açamayacaklar, çünkü orada devasa binadan başka bir şey yok.”